Amenintarea cu divortul – Uneori un remediu in sine

Amenintarea cu divortul – Uneori un remediu in sine

Ca avocat care se ocupa cu divorturi in Sibiu, am constatat un fenomen foarte bizar in randul clientilor, sau mai bine spus a clientelor. De foarte multe ori imi trec pragul doamne, care imi spun ca vor sa initieze un proces de divort, deoarece sotul danselor nu mai comunica cu ele sau bea, este distant, nu se ocupa de casa, de copii etc. Motivele sunt vaste. Femeile, in masura mai mare decat barbatii, sunt, observ eu, statornice. Indiferent cat le chinuie unii barbati, de cat indura, prefera sa ramana cu sotul lor in speranta unei schimbari. Le spun doamnelor ca le pot ajuta cu procesul, cu obtinerea custodiei asupra copilului, daca situatia imi permite, incep sa le povestesc care sunt consecintele divortului cu privire la bunuri, la copiii minori etc., insa de multe ori sunt oprit si mi se spune:

“Nu nu, nu doresc sa merg atat de departe. Vreau doar sa se sperie, sa stie ca vorbesc serios si sa se schimbe. Sa nu ma intelegeti gresit, sunt hotarata sa fac pasul, dar cred ca se va schimba.” 

Chestiunea este ca de multe ori se intampla ceva in relatia sotilor si mi se cere sa opresc procesul de divort. Personal, ma bucur cand oamenii se impaca. Noi, avocatii, nu suntem un instrument al conflictului. Principala mea multumire este multumirea clientului, chiar daca, sau mai ales daca procesul se incheie prin impacare. Asa cum spuneam, acest fenomen este tot mai des intalnit. Multe femei vin doar ca sa il sperie pe sot cu un divort si de multe ori, fie reusesc, fie le impiedica caracterul statornic al danselor sa continue, insa procesul se opreste. Imi place sa ma gandesc ca este vorba de prima varianta.

avocat sibiu amenintarea divortului