Drept penal

Imparatul Traian, intr-o scrisoare catre Adisidius Severus: “Nici o persoana nu trebuie condamnata in baza unor simple suspiciuni, fiind preferabil ca o persoana vinovata de savarsirea unei infractiuni sa nu fie condamnata, decat ca un nevinovat sa fie condamnat” ( Ulpian – Atributiile preconsulului, Cartea a 7-a )

A deveni parte intr-un proces penal este un lucru dificil pentru oricine, iar faptul ca cineva savarsteste o infractiune, nu inseamna ca aceasta persoana nu mai are drepturi. Noi ne asiguram ca drepturile dumneavoastra in cursul procesului penal sa fie respectate pe deplin si ca dumneavoastra sa nu va fie imputate fapte de care nu va faceti vinovat.

Asiguram asistarea clientului in cursul urmaririi penale. Prin urmare, avocatul va fi prezent altaturi de dumneavoastra la audierile stabilite la sediul politiei, in fata procurorului sau a judecatorului de drepturi si libertati, precum si la orice masura care se ia fata de dumneavoasta, urmand sa fiti consilitat in fiecare moment, astfel incat sa va aparati cat mai bine.

Avocatul dumneavoastra va va sfatui in legatura cu cea mai buna strategie de aparare pe care o puteti avea, in functie de particularitatile cauzei dumneavoastra.

In functie de solutiile adoptate de politie, procuror sau instante, va sustinem in promovarea tuturor cailor de atac prevazute de lege (plangeri, contestatii, apel, recurs, contestatii in anulare, revizuiri).

Vom exercita pentru dumneavoastra cereri de inlocuire a masurilor preventive, cereri de probe, vom studia materialul de supraveghere tehnica obtinut impotriva dvs. de politie si parchet si in functie de actele dosarului va putem consilia asupra celei mai bune cai de urmat in proces.

De asemenea, va putem asista la incheierea si negocierea unor acorduri cu procurorul de caz asupra pedepsei, conform Codului de procedura penala.

Asiguram, bineinteles, si asistarea persoanelor vatamate, prin:

  • formularea de plangeri penale,
  • solicitari de despagubiri in procesul penal,
  • formularea plangerilor impotriva solutiilor adoptate de organele de cercetare penala si de procurori, la organele ierarhic superioare;
  • asistarea si reprezentarea in fata instantelor de judecata;
  • formularea cailor legale de atac impotriva hotararilor instantelor de judecata.
TOP