Avocat Şerban Moga – repere ale unei activităţi marcate de succese – de la obţinerea de despăgubiri în valoare de 20000 Euro, până la punerea în libertate a clienţilor acuzaţi de diferite infracţiuni

1. Anularea unei hotarari penale de condamnare pentru incalcarea dreptului la aparare

Intr-un dosar penal din anul 2019, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea hotarii de fond prin care au fost condamnati inculpatii la inchisoare cu executare si rejudecarea cauzei. Magistratii Curtii de Apel au constatat, pe langa alte erori de procedura invocate de noi, ca in fata primei instante a fost incalcat dreptul la aparare al inculpatilor, respectiv dispozitiile din lege care prevad ca inculpatii se pot consulta si sfatui cu avocatii lor alesi in tot cursul procesului si la fiecare intrebare adresata de procuror, judecator sau de catre celalalte parti implicate in proces. Judecatorul primei instante interzisese inculpatilor sa ia legatura cu avocatii in timpul audierilor, considerand suficiente consultarile dinaintea termenelor de judecata. Eroarea a condus la anularea hotararii de condamnare la inchisoare.

 

2. Respingerea propunerii de arestare intr-unul dintre cele mai importante dosare privind infractiuni ecnonomice din ultimii 10 ani

Tribunalul Sibiu a dispus respingerea propunerii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, privind arestarea clientului nostru acuzat de infractiuni economice si de coruptie, aplicandu-se cea mai blanda masura, a controlului judiciar. Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a promovat contestatie la Curtea de Apel Alba Iulia, insa aceasta a fost respinsa, procurorii Curtii achiesand la concluziile noastre. Ulterior au fost admise solicitarile noastre de a se inlatura interdictia de exercitare a functiei detinute de clientul nostru, care fusese instituita in dosarul penal.

 

3. Deblocarea conturilor unei societati comerciale pe actiuni

Clientului nostru, o societate comerciala pe actiuni, i-au fost blocate conturile de o banca austriaca, motivat de existenta unor procese intre actionari si persoane din afara societatii care pretindeau ca detin calitatea de actionari. Tribunalul Sibiu a constatat ca este abuziva masura bancii de blocare a conturilor pana la rezolvarea disputelor privind actionariatul societatii, motivand ca blocarea disponibilului banesc din conturi conduce la blocarea activiatii societatii.

 

4. Obtinerea unui sechestru asigurator asupra unor bunuri in valoare de peste 1 milion jumatate de Euro

In proces s-a discutat valabilitatea unor contracte de imprumut, iar clientul nostru a obtinut un sechestru asigurator asupra bunurilor partii adverse pana la concurenta valorii de 1 milion jumatate de euro pana la definitivarea procesului.

 

5. Obtinerea unor despagubiri de aproximativ 100.000 lei, in urma unui accident rutier, pentru vatamarea corporala a clientului nostru.

In speta, autovehiculul in care se afla clientul nostru ( pe locul din dreapta ) a fost lovit de un tren in miscare. Speta s-a dovedit complexa din punct de vedere juridic, intrucat clientul nostru era sotul soferului, iar asiguratorul a refuzat intital sa acorde despagubiri, invocand anumite dispozitii legale interpretabile, care din punctul sau de vedere ar fi exclus raspunderea asiguratorului atunci cand autovehiculul este condus de un membru de familie al celui lovit. Finalmente am reusit sa obligam in instanta asiguratorul sa plateasca daune morale clientului nostru.

 

6. Respingerea cererii de daune morale, formulata de viceprimarul unui oras din judetul Sibiu, impotriva clientei noastre, care ar fi distribuit ziare in care functionarul era portretizat negativ

Viceprimarul unui oras din judetul Sibiu a actionat-o in judecata pe clienta noastra, pentru faptul ca ar fi distribuit catre diferite persoane, ziare si reviste care ii creeau edilului o imagine negativa in presa, chiar in cursul campaniei electorale. Persoana in cauza se mai plangea de faptul s-ar fi indicat expres publicului de catre clienta noastra, unde sa citeasca in revista si ce anume spunea aceasta despre edil. Instanta care a judecat procesul a fost de acord cu apararile invocate de noi, in sensul ca distribuirea si reproducerea unor materiale asumate si documentate de o alta persoana, nu reprezinta o fapta ilicita, iar clienta noastra nu poate raspunde pentru continutul materialului, atat timp cat acest continut nu este asumat de dansa.

 

Intre alte hotarari favorabile obtinute in cursul anului 2022 de clienti care au fost reprezentati de catre dl.avocat Moga Serban, pot fi notate urmatoarele:

– Hotararea Judecatoriei Sibiu, mentinuta de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care familia unei victime decedate intr-un accident rutier a obtinut aproximativ 550.000 lei despagubiri, fiind acordate daune inclusiv unor persoane in afara rudelor victimei, dar care au reusit sa dovedeasca legaturi apropiate cu aceasta;

– Hotararea Judecatoriei Sibiu, pronuntata intr-un proces de divort, prin care a fost stabilit domiciliul minorului la clienta noastra, desi tatal minorului invocase anumite probleme de natura medicala ale clientei noastre, care ar determina-o sa fie incapabila de a se ingriji de minor. Au fost rasturnate sustinerile prin expertiza medicala, iar instanta a acordat castig de cauza clientei noastre.

– Pronuntarea unei hotarari favorabile intr-un proces in care partea adversa a solicitat anularea titlului de proprietate detinut de clientul nostru, inovand “cauza ilicita”, respectiv prejudicierea unor mostenitori prin vanzarea facuta catre clientul nostru.

– Peste 20 de hotarari favorabile in procese de executare silita, in care s-au invocat diferite neregularitati privind procedura de executare, inclusiv durata exagerata scursa de la nasterea datoriei si pana la demararea procedurii de executare. Cel mai important succes care poate fi notat, este anularea executarii silite a unei sume de 400.000 lei, in care creditorul a achizitionat in mod directionat datoria de la banca unde cunostea ca ar fi avut un credit clientul nostru, pentru a incerca sa intre in posesia bunurilor detinute de acesta, pe care le viza in mod specific.