2019, anul in care Avocatura.com ne-a numit „Cei mai buni avocaţi de divorţuri în echipa”

Citeşte tot articolul pe: avocatura.com
In Sibiu s-a schimbat trendul, nu se mai merge la procesul de divort cu un singur avocat, ci cu doi. Avocatii Mondea Christiana si Moga Serban au hotarat sa renunte la adversitatea din instanta si sa preia impreuna clientii. Chiar daca unii o vad ca o chestiune de lux sau „de fite”, succesul celor doi avocati care si-au unit fortele pentru a reprezenta sotii si sotiile aflati la capat de drum este impresionant, si nu doar pentru Sibiu.

„Ne suna foarte multi clienti din afara tarii, din Germania, Italia, Franta s.a.m.d si ne roaga sa ne ocupam de problemele familale ramase nerezolvate in tara”, ne-a marturisit avocatul Moga Serban din Sibiu.

„Oamenii s-au saturat de aroganta celor depasiti de vreme in profesie, vor pe cineva care sa aiba suflu si care sa simta ca se lupta pentru ei”, completeaza avocatul.

„Lucram foarte bine impreuna, acolo unde sunt probleme sensibile, pe care le intelege mai bine o femeie, actionez eu, iar cand vine vorba de situatii in care e nevoie de mai mult fler, intervine colegul meu, iar judecatorii ne asculta concluziile”, arata domnisoara avocat, Mondea Christiana.

Desi se spune ca avocatii nu au viata personala datorita profesiei, care le ocupa mai tot timpul, nici in acel putin timp liber ramas, cei doi avocati din Sibiu nu sunt mai putin preocupati de pasiunea lor. Domnisoara avocat Mondea Christiana ne-a povestestit ca ii face placere sa citeasca dreptul international.

„Este foarte important sa nu te limitezi la practica interna. Vazand cum abordeaza judecatorii din alte state anumite spete, acest lucru iti largeste orizonturile si poti prezenta cazul tau de o maniera mult mai elaborata cand te afli in fata instantei. In mod special, sunt pasionata de dreptul sud-american. Este uimitor cat de mult se asemeamana cu cel romanesc. Imi place de asemenea, atunci cand ma duc intr-o tara straina, sa intru si in Tribunalul de provincie si sa asist la procesele care sunt publice. Chiar daca nu intelegi de fiecare data limba, iti poti da seama de procedura, de cum se pun anumite probleme.”

Succesul nu i-a indepartat nici de bancile facultatii, unde cei doi avocati se intorc regulat pentru a sustine conferinte si pentru a impartasi cu studentii aspecte practice ale dreptului: „In facultatile de drept, la fel ca in majoritatea facultatilor din tara, se pune foarte putin accent pe latura practica. Stii legea, daca esti un student silitor, insa nu stii ce sa faci cu ea. Ajungi avocat sau judecator si te confrunti direct cu problema omului, dar nu stii de unde sa o apuci, pentru ca facultatea nu te invata ce e de facut in fiecare situatie in parte.

Cand participam la conferinte cu studentii, incercam sa le explicam practic ce inseamna sa fii avocat, cum trebuie abordate anumite probleme ale clientilor si uneori mai dam din casa cate un secret profesional, cate o tactica procesuala, astfel incat sa facem prelegerea mai savuroasa, sa ii indemnam pe copii sa invete. Bineinteles, nu ne referim niciodata la cauze concrete sau la clienti personali”, ne-a relatat domnul avocat Moga Serban.

Publicatiile arata ca 1 din 4 romani divorteaza si ca numarul divorturilor in tara noastra este in crestere, insa cei doi avocati nu preiau pe oricine si nici orice dosar.

„Nu angajam cauze incepute de alti avocati. Un dosar inceput prost va putea fi redresat foarte greu spre un rezultat bun. Preferam sa refuzam clientii care nu vin de la inceput la noi, indiferent de miza dosarului sau de onorariul propus de client. Nu ducem lipsa de clienti si atunci preferam sa evitam dosarele incepute prost de altii. Cu toate acestea, ne place sa ne implicam in acele cauze, care par pierdute la prima vedere, dar pot fi salvate daca se abordeaza o strategie buna sau in acele cauze cu persoane defavorizate.

Am intalnit des situatii in care sotia nu are la fel de multi bani ca sotul si nu isi permite nici aceleasi cheltuieli cu un proces. Nu refuzam astfel de dosare de principiu. Fiecare trebuie sa plece cu aceleasi sanse in fata justitiei, indiferent de grosimea portofelului. Pe de alta parte nici nu discutam cu clienti care vin cu vendete personale si vor sa foloseasca justitia pentru a primi satisfactie. Facem avocatura cu pasiune si nu preluam cauze care ne-ar putea compormite moral sau din alte puncte de vedere”, a concluzionat avocatul Moga Serban.