Crima imbibata in alcool de la Hoghilag – Avocatul: „Opt luni a durat audierea celor 16 martori”

In luna decembrie a anului trecut, un barbat ajungea la spital, in stare comatoasa, in urma unui conflict spontan izbucnit pe fondul consumului de alcool in localitatea Hoghilag. Principalul suspect a fost initial cercetat pentru tentativa de omor, dar, fiindca victima a murit, incadrarea juridica a fost schimbata la infractiunea de omor. In ultimele opt luni, au fost audiati cei 16 martori, iar inculpatul, care se considera nevinovat, a ramas dupa gratii. Avocatul acestuia spune ca intentioneaza sa conteste acuzatia si vor solicita reaudierea tuturor martorilor in fata judecatorilor, martori care, potrivit acestuia, au declaratii in contradictoriu.

Totul s-a petrecut la mijlocul lunii decembrie. Mai multe persoane s-au incaierat, iar in urma agresiunii, ce a izbucnit pe fondul consumului de alcool, a rezultat vatamarea grava a unuia dintre participanti. Este vorba despre un barbat, in varsta de 38 de ani, care in acea seara a fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal din Medias si, ulterior, la Spitalul Judetean din Sibiu, in stare comatoasa. In urma loviturilor primite, sibianul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut.

Principalul suspect a fost un barbat, sibian si el, in varsta de 36 de ani, care initial a fost urmarit penal pentru tentativa de omor. Ulterior, dupa ce barbatul spitalizat a decedat, incadrarea juridica s-a schimbat in omor. Suspectul a fost pe atunci retinut pentru 24 de ore si, mai apoi, arestat preventiv.

Aproape opt luni in care au fost audiati martorii. Principalul suspect a ramas dupa gratii

Au trecut aproape opt luni de la crima, iar in tot acest timp martorii au fost audiati. Saisprezece persoane au fost implicate sau au privit pe atunci altercatia. Avocatul inculpatului spune insa ca martorii au declaratii diferite si, mai mult, unii dintre ei ar fi marturisit ca altcineva ar fi vinovat pentru moartea sibianului.

„Persoana fata de care Parchetul a considerat ca exista suspiciunea rezonabila ca ar fi aplicat lovitura tanatogena are 36 de ani, nu are antecedente penale, si este arestata inca din decembrie, fiind respinse pana la acest moment toate cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive, pe considerentul de gravitate deosebita a infractiunii. Opt luni de zile a durat audierea tuturor persoanelor implicate, iar declaratiile acestora (asupra carora s-a revenit de mai multe ori) sunt in prezent foarte contradictorii, parerea mea, ca avocat, fiind aceea ca nu pot justifica o solutie de condamnare in cauza”, spune Serban Moga, avocatul inculpatului.

Lovitura fatala si obiectul neidentificat inca

Avocatul inculpatului spune ca nici pana in prezent nu s-a reusit identificare obiectului contondent folosit pentru provocarea leziunii la nivelul capului, cea care i-a fost fatala. „Nici macar nu se cunoaste in ce a constat aceasta cu certitudine, in ciuda audierii a nici mai mult, nici mai putin de 16 martori, toti aflati in imediata apropiere a evenimentului. Ba chiar exista si persoane care declara ca ar fi fost culpa unei alte persoane decat inculpatul”, explica avocatul Moga.

Potrivit avocatului, inculpatul a ramas pe parcursul cercetarilor in spatele gratiilor si toate cererile de inlocuire a masurii arestului preventiv au fost respinse. „O persoana care se considera nevinovata a ramas in arest timp de 8 luni de zile, desi sufera de multiple boli cardiace, pe langa alte afectiuni, situatia care cu greu se va schimba in conditiile in care intentionam sa contestam acuzatia si sa solicitam reaudierea martorilor in fata judecatorului”, mai spune avocatul Serban Moga.

Sursa: www.oradesibiu.ro