Întrebări frecvente

Întrebări frecvente și răspunsuri

Cum pot intra în legătură cu unul dintre avocaţii Cabinetelor de avocatură „Moga şi Mondea” ?
În funcţie de preferinţele şi posibilităţile dumneavoastră, ne puteţi contacta telefonic, pe e-mail (la oricare dintre adresele de poştă electronică regăsite pe site) sau utilizând formularul din pagina de Contact.
Dacă doresc consultanţă juridică, este necesară o programare în prealabil ?

Da.
Din cauza volumului mare de activitate, Cabinetele noastre lucrează doar pe baza de programare.
Programul nostru de lucru este de luni până vineri, între orele 9 şi 18.
Nu prestăm activitate în perioada sărbătorilor legale sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

Recomandăm ca programarea să se facă cu o zi înainte de ziua dorită pentru consultanţă.

Şedinţa de consultanţă se poate desfăşura inclusiv telefonic şi/sau prin conferinţă video ?

Da.

Este necesară prezenţa fizică a clientului, la sediul Cabinetelor, pentru a semna contractul de asistenţă juridică ?
Nu, întreaga colaborare cu dumneavoastră se poate desfăşura şi la distanţă, inclusiv în ceea ce priveşte semnarea contractului de asistenţă juridică.
Cum se stabilesc onorariile ?

Onorariile nu sunt prestabilite; în principal, ele se determină în funcţie de complexitatea speţei şi de timpul pe care avocatul îl alocă soluţionării lui. În secundar, în caz de litigii, se va ţine cont de locaţia instanţei unde se va desfăşura procesul (dacă este în afara judeţului Sibiu) şi de experienţa avocatului care vă preia cazul, pe domeniul respectiv.
Oferim posibilitatea de plată a onorariului în tranşe.

Cum pot efectua plata onorariului ?
Onorariul se poate plăti în numerar sau prin transfer bancar, în baza unei facturi. Nu acceptăm plata prin POS (Point-of-Sale).
Preluaţi dosare şi în afara judeţului Sibiu ?

Da.

Colaboraţi cu profesionişti pe domeniile conexe ?
Da. Pentru a eficientiza soluţionarea problemelor juridice cu care vă confruntaţi, vă punem în legătură cu colaboratorii noştri – executori judecătoreşti, notari, traducători, experţi judiciari pe diverse specializări – topografie, contabilitate, instalaţii, construcţii, evaluatori, ş.a.
Este obligatoriu să fiu prezent la termenele de judecată ale procesului în care sunt parte ?

În general, nu ( mai ales în situaţia în care locuiţi sau lucraţi în străinătate ).

Sunt, însă şi excepţii, pe care vă sfătuim să le discutaţi cu avocatul dumneavoastră, care va găsi cea mai bună soluţie pentru a vă simplifica situaţia.

Cât timp durează până când procedurile pe care le iniţiez sau în care sunt parte să fie finalizate ?
Fiecare procedură legală existentă are propriul ei specific şi, prin urmare, propria ei durată. Este foarte greu de prezis cât va dura, dar este foarte important de reţinut faptul că avocatul nu poate influenţa, sub nicio formă, durata unei proceduri legale. Angajamentul nostru este că vom trata solicitarea dumneavoastră cu maximă celeritate şi că ne vom îndeplini propriile obligaţii în cel mai scurt timp posibil. Pentru a discuta care sunt criteriile care influenţează durata diverselor proceduri legale, vă rugăm să ne contactaţi.
Cum pot urmări stadiul soluţionării procedurilor pe care le iniţiez sau în care sunt parte ?
Pe toată perioada desfăşurării procedurilor legale în care sunteţi implicaţi, avocatul dumneavoastră va păstra legătura cu dumneavoastră fie telefonic, fie prin intermediul poştei electronice sau prin orice alte mijloace de comunicare agreate. Veţi fi înştiinţat cu privire la noutăţile şi modificările care apar, veţi discuta şi rediscuta strategia de lucru atunci (şi de câte ori) e necesar, veţi fi consultat atunci când situaţia o impune, astfel încât să fiţi în mod constant informat şi asigurat că problema dumneavoastră se bucură de cea mai bună rezolvare. În cazul litigiilor de pe rolurile instanţelor, acestea pun la dispoziţie posibilitatea de consultare a dosarelor prin intermediul platformelor online, fie în baza unei cereri, fie în baza unei parole pe care o puteţi solicita compartimentelor de arhivă din cadrul instanţelor, avocatului dumneavoastră sau o puteţi regăsi, în majoritatea cazurilor, pe citaţie. Numeroase alte instituţii – OCPI, ONRC – pun la dispoziţia petenţilor posibilitatea de a urmări stadiul procedurilor în care sunt parte prin intermediul platformelor lor online.