Moga şi Mondea, parteneri şi speakeri în cadrul evenimentului naţional Transilvania meets Business People

Participarea avocaţilor Moga şi Mondea la evenimentul „Transilvania meets Business People”, la invitaţia organizatorilor, a consolidat, încă o dată, rolul acestora de parteneri de încredere şi constanţi ai comunităţii de afaceri din România.

Evenimentul a fost organizat la Sibiu, la data de 28 septembrie 2022 şi a reunit un număr impresionant de participanţi, din întreaga ţară, toţi din categoria celor puternic implicaţi în procesul de pornire şi creştere a unei afaceri: antreprenori, directori executivi, manageri, specialişti în marketing şi vânzări, specialişti financiari, în resurse umane, în domeniul juridic.

 

Ce au spus organizatorii despre eveniment

„În urmă cu 30 de ani a început evoluția mediului de afaceri privat în România. Vremuri tulburi, fiscalitate învechită și aproape niciun sprijin din partea statului, pentru temerarii antreprenori ai acelor vremuri. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, unele sunt în curs de îmbunătățire, iar altele își caută continuu forma finală, care să fie adaptată economiei europene și mondiale.

Moștenirea economiei de lipsă a creat un comportament agresiv al antreprenorilor care se regăsea în planul de business, în campaniile de publicitate și în modul în care companiile acestora comunicau. Diferențiatorii erau scoși în evidență prin diminuarea concurenței, mesajele campaniilor făceau apel vădit la durerile consumatorilor promițându-le o rezolvare imediată, iar planurile de business subliniau o nevoie de creștere imediată, pe termen scurt de cele mai multe ori.

Acest comportament este ușor, ușor înlăturat, iar pentru a fi eliminat definitiv, oamenilor de afaceri și specialiștilor care îi susțin, este necesar să li se ofere o alternativă, și anume un mediu de afaceri colaborativ.

Transilvania Business People își dorește să aducă în aceeași sală, acești antreprenori care simt și trăiesc zi de zi schimbarea. Unii dintre ei au trecut prin criza financiară din 2008, cei mai mulți încă își recalibrează afacerea după criza sanitară și evenimentele care au loc la granițele României”.

 

Cabinetele de avocat Moga şi Mondea – parteneri şi sponsori ai evenimentului

 

 

A fost o onoare din partea noastră să ne oferim sprijinul pentru organizarea acestui eveniment.

“Transilvania meets Business People” ne-a amintit ceea ce cu siguranţă ştiam deja, dar de cele mai multe ori se întâmplă să uităm – şi anume că în spatele fiecărei afaceri, stau oameni.

Ne-am dorit mereu şi ne dorim şi în continuare să ne lăsăm într-un mod cât se poate de definitiv amprenta asupra mediului de afaceri românesc şi să fim parteneri de încredere ai societăţilor ce activează în ţara noastră, fie că sunt la început de drum sau deja bine stabilite pe piaţă. Intenţia noastră a fost întotdeauna să ne cunoaştem clienţii şi cum sunt ei ca oameni, nu doar ca business, să schimbăm idei nu doar despre drept, legi şi justiţie – cum aproape zilnic facem -, ci şi despre acele elemente care ne ajută să ne dezvoltăm atât în viaţa personală, cât şi în viaţa profesională.

Am discutat despre partea umană a avocaturii şi a profesiei de avocat, despre lucrurile care nu se văd cu ochii liber, ne-am dorit să învăţăm unii de la ceilalţi, să râdem, să creştem împreună.

 

Avocat Christiana Mondea, speaker în cadrul evenimentului

Cabinetele noastre au fost reprezentate de doamna avocat Christiana Mondea, care a fost invitată ca profesionist în cadrul panel-ului legat de cashflow. S-a discutat despre care sunt cele mai bune metode prin care, din perspectivă juridică, poţi aduce şi păstra banii în societatea pe care o administrezi, cum poţi transforma facturile emise în lichidităţi, ce variante ai să recuperezi datoriile pe care partenerii tăi contractuali le au faţă de tine şi ce anume trebuie să conţină (sau să nu conţină) un contract ca să fie sigur şi eficient.

Doamna avocat a discutat cu participanţii şi despre ce presupune creşterea unei afaceri. Care sunt provocările, cum să gestionăm perioadele de criză, emoţiile, greşelile, cum să transformăm situaţiile mai puţin ideale în contexte favorabile.

A fost deopotrivă o mândrie şi o bucurie faptul că activitatea noastră de până acum ne-a făcut să fim remarcaţi, sfaturile noastre preţuite şi transformate în lecţii atât de business, cât şi de viaţă.

 

 

 

 

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, puteţi vizita site-ul oficial: www.tbpeople.ro